lauantai 27. helmikuuta 2021

Pieni saarna

 


Paholainen kiusasi Jeesusta ja yritti saada hänet lankeamaan, ettei Jeesus pääsisi sovittamaan ihmiskunnan syntiä ristillä. Luuk 4:1-13 Mutta Jeesus ei kumartanut Paholaista ja hänestä tuli kelvollinen ristiinnaulittavaksi ja sillä tavalla meidän pelastajaksi synnistä. Hänessä itsessään ei ollut syntiä ja hänet uhrattiin uhrilampaana, että syntiinlankeemuksessa tapahtunut ero Jumalan ja ihmisen välillä saatiin takaisin.


Jeesuksessa Jumala tuli ihmiseksi. Ainoa tapa, miten Jumala pystyi antamaan ihmiselle syntiinlankeemuksen anteeksi oli, että Jumala, Jeesus, tuli ihmiseksi ja meni ristille: Jumala ja ihminen ristiinnaulittiin anteeksiantamiseen. Jeesuksen piti kärsiä sovittava kärsimys ja Jumalan kuolla ihmisen kuolema, ainoastaan tämä risti pystyy lepyttämään Jumalan vihan, joka tuli syntiinlankeemuksessa


Me ihmiset olemme syntiinlankeemuksen tähden ansainneet helvettiin joutumisen. Mutta uskomalla tuohon ristiinnaulitsemiseen ja siihen, että Jeesus on sovittanut syntini tuolla ristillä, esirippu repeytyy ja meillä on taas yhteys Jumalaan ja me pelastumme taivaaseen.


Koska Jeesus sovitti meidän syntimme, Jumala korotti hänet kaikkia ihmisiä ensimmäiseksi, hän on meidän ihmisten Herra. Hän on arvollinen avaamaan Ilmestyskirjan sinetit. Hänet on korotettu Herrojen Herraksi ja Kuninkaiden Kuninkaaksi.


Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. Hän tuli ihmisten kaltaiseksi ja hänet havaittiin olemukseltaan sellaiseksi kuin ihminen. Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, aina ristinkuolemaan asti. Sen tähden Jumala onkin korottanut hänet korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että jokaisen polven on notkistuttava Jeesuksen nimeen, niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra. Fil 2:6-11


Koska hän on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, hän kykenee kiusattuja auttamaan. Hebr 2:18


Eihän meidän ylipappimme ole sellainen, ettei hän voi sääliä meidän heikkouksiamme. Hebr 4:15


Vaikka hän oli Poika, hän oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi. Hebr 5:8


Jeesus ei asetu yläpuolellemme vaan rinnallemme. Jeesuksen ihmisyys on todellista, käsinkosketeltavaa. Hän eli läpi ihmisen tunteita ja kokemuksia. Hän itki, vihastui, oli nälkäinen ja janoinen, taisteli rukouksessa, koki hylätyksi tulemisen, tunsi äärimmäistä kipua ja kuoli lopulta syyttömänä. Jeesus ei ole etäällä kärsimysten, kiusausten ja koetusten todellisuudesta. Mikään inhimillinen ei ole hänelle vierasta. Jeesus ei jätä meitä yksin selviämään koetuksista ja kiusauksista. Hän kulkee rinnallamme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti