tiistai 31. maaliskuuta 2015

Jeesus ratsastaa Jerusalemiin Mark 11:1-11

Jeesus vietti juutalaisia juhlia. Hän meni Jerusalemiin viettämään juutalaisten pääsiäistä, juhlaa, jossa muisteltiin juutalaisten selviytymistä tuholta merkitsemällä karitsan verellä ovenpielet. Jeesus Kristus vuodatti pääsiäisen aikoihin verensä ristillä, että me pelastuisimme synnistä uskomalla häneen.

Kun Jeesus lähettää tekemään jotain, on kaikki valmiina. Aasin piti olla viaton, sen selässä ei yksikään ihminen ollut saanut istua ennen synnitöntä Jeesusta, puhdasta uhrikaritsaa. Jeesuksen neuvot ja ohjeet ovat selkeitä. Nyt Herra tarvitsee jotakin, kaikki järjestyy pienintä piirtoa myöten. Onko Jeesus joskus tarvinnut sinua, käsiäsi, jalkojasi, suuta, sydäntäsi. Oletko saanut olla työtoveruudessa itse Jumalan asialla. Joku on voinut kysyä, miksi teet niinkuin teet ja olet saanut vastata: Herra tarvitsee minua.

Ja Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Ja monet levittivät vaatteita tai lehviä tielle. Ja ihmiset huusivat Hoosianna, siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä. Siunattu olkoon Daavidin valtakunta, joka tulee. Hoosianna korkeuksissa! Kaikki tämä muuttuu pian huudoiksi: ristiinnaulitse, ristiinnaulitse, ristiinnaulitse.

Kruunua valtikkaa, et lainkaan sä nähdä saa. Mahtavat ovat muualla suurissa saleissa. Ihmisen Pojan tie nyt kaupunkiin suureen vie, suosio satojen ihmisten vaihtuu jo syytökseen. Nöyryys ja hiljaisuus on valtasi salaisuus, voimalla väkivallalla et tahdo hallita...virsi 15

Jeesus ei ollut tavallinen kuningas. Hän on Jumalan Poika ja Taivasten Valtakunnan Kuningas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti