sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Jeesus, Pahan vallan voittaja Joh 8:46-59

Jokaisen pitää tehdä valinta, joko uskoa Jeesukseen tai ei uskoa häneen. Jos sinulla on vähääkään kiinnostusta lukea Raamattua, lue vaikka Luukkaan tai Johanneksen evankeliunmia ja päätä itse, uskotko Raamatun Jeesukseen vai et. Ketään ei Jeesus heitä pois luotaan, jos vain on halu tai kiinnostus uskoa Jeesukseen.

Juutalaiset väittivät, että Jeesuksessa on riivaaja. Olen mielenterveyskuntoutuja ja kuulen ääniä. Jotkut uskovat saattavat ajatella, että minulla on riivaajahenkiä. Mutta se ei ole niin yksinkertaista, että Jeesusksen nimessä vaan käsken äänten vaieta, ne kun eivät lopu noin vaan. Tarvitaan paljon töitä itsensä ja toisten ihmisten kanssa, että äänet vaikenevat tai muuttuvat positiivisiksi. Tarvitaan lääkitystä, terapiaa, liikuntaa, hyvää ruokaa, kodin hoitamista, kulttuuria ja taidetta, hengellistä opetusta ja ehtoollista, työtä ja opiskelua, harrastuksia, raittiutta, ystäviä, perhettä jne... Ja vasta sitten alkaa voittamaan ääniä ja Paholaisen valtaa elämässään. Sittenkin pitää erottaa mikä ääni tulee Jumalalta ja mikä ei. Ja monet äänet valehtelevat. Minun on pitänyt vahvistaa paljon itsetuntoani, että uskallan tehdä omat valintani ja virheeni tässä elämässä, joka on niin ainutkertainen.

Lääkkeistä sen verran, ettei pidä uskoa, että parantuu mielenterveysongelmista ilman lääkitystä vain Pyhällä Hengellä. Jos lääkityksen jättää pois on se yleensä suora tie mielisairaalaan ja asteittainen elintason huonontuminen.

Jeesus sanoi, että "ennenkuin Abraham syntyi, minä olen ollut"

Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala...Kaikki on syntynyt Hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa...Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan, maailmassa hän oli, ja maailma oli hänen kauttaan syntynyt, mutta maailma ei tuntenut häntä. Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapseksi, niille, jotka uskoivat hänen nimeensä...Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainutsyntyisellä Pojalla on Isältä ja hän oli täynnä armoa ja totuutta. Joh 1:1-18.

Jeesus on siis ollut olemassa jo ennen maanpäällä oloaan. Jumala tuli ihmiseksi eli inkarnoitui. Monissa Vanhan testamentin kohtaamisissa esim. Mooses sai lain taulut Jumalalta tai Jaakobin painissa on Jeesus voinut ilmestyä, vaikka hän ei vielä ollut syntynyt maan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti