sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Elävä vesi Ilm 21:6-7

Minä annan janoiselle lahjaksi vettä elämän veden lähteestä. Ilm 21:6-7. Tämä ei ole vain kielikuva tai symboli, vaan Pyhän Hengen kautta ihminen voi kokea ikäänkuin vettä sielussaan. "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, niinkuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat" Tämän hän sanoi Hengestä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesusta ei oltu vielä kirkastettu. Joh 7: 37-40.

Tämä elävä vesi täyttää sisimpiä tarpeitamme niin, että tyydymme vähään. "Kun teillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykää niihin." ja "Tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa on onnea.". Ja voitamme mielihalujamme. Elävä vesi antaa myös voimaa masennuksen keskelle tai voimattomuuden tunteisiin. Jaksaa siivoilla ja hoitaa asioitaan. Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta Jeesuksen nimessä nouse ja kävele. Kun jaksaa nousta ja kävellä, voi vaikka opiskella ammatin ja tehdä töitä ja elättää itsensä tai jopa perheen.

Kuulkaa kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Tekin joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ja syökää. Tulkaa ostakaa ilman rahaa, ilman hintaa, viiniä ja maitoa. Miksi punnitsette hopeaa maksuksi siitä, mikä ei ole leipää, ja annatte työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua niin saatte syödä hyvää, ja sielunne nauttii yltäkylläisyydestä. Kallistakaa korvanne, tulkaa minun luokseni. Kuulkaa, niin sielunne saa elää.
Jes 55:1-5

Pyhä Henki on ilmaista. Ei ole mitään pahaa siinä, että sielummekin voi hyvin. Mielestäni Henki ja sielu ovat jotenkin sekoittuneita toisiinsa. Tarkoitus ei ole, että Henki on erillään, jokin pyhä osa irralla sielusta, vaan molempien Hengen ja sielun tulee voida hyvin. "Kuulkaa minua" eli kuulkaa raamatunopetusta, niin saatte syödä "elämän leipää" ja sielunne nauttii yltäkylläisyydestä. Lukekaa Raamattua! Raamattu on täynnä armon ja rauhan opetusta: neuvoja , ohjeita, lupauksia, lupausten täyttymisiä, esikuvia ja esimerkkejä ja paljon muuta mielenkiintoista. "Sillä mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta. 2 Piet 1:21

"Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen? -nimittäin tuomaan Kristusta alas tai Kuka astuu alas syvyyteen? -nimittäin nostamaan Kristusta kuolleista." Mitä se siis sanoo? Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme. Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka uskoo häneen, joudu häpeään." "Ei tässä ole eroa juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Room 10:6-13

Vaikka elävän veden virtailu on on hengellinen jatkuva kokemus, ei pelastus ole kokemuksista kiinni. Jeesuksen risti meidät on pelastanut. Ehtoollisella olemme joka kerta ikäänkuin ristillä Jeesuksen kanssa ja ylösnousemme iankaikkiseen elämään. Raamattu kertoo tätä evankeliumia. Ristin uhrisovitustyö kuuluu kaikille ihmisille suomalaisille ja kaikille ulkomaalaisille, naisille ja miehille. Siis myös naisille kuuluu Pyhän Hengen täyteys ilman lasten synnyttämistä.

Näin on oleva siihen saakka kunnes päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta. Silloin autiomaa muuttuu hedelmätarhaksi ja hedelmätarha on metsän veroinen Jes 32:15. Sisimpämme voi olla kuiva ja autio kuin autiomaa. Pyhän Hengen elävä vesi kasvattaa autiomaan hedelmätarhaksi, täyteen Pyhän Hengen hedelmiä: rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, sävyisyyttä ja itsehillintää. Gal 5:22,23. Silloin on vanhurskauden hedelmänä rauha, vanhurskauden vaikutuksena lepo ja turvallisuus iankaikkisesti.
Jes 32:17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti