sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Voiman tunti 13.5.2015, Helatorstai, Korotettu Herra, Room 8: 31-39

Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Ei kukaan. Jumalalla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikä murhe ikinä meillä onkaan, voimme turvautua rukouksessa kaikkivaltiaaseen.

Jumala ei säästänyt omaa Poikaansakaan. Jos sinulla on lapsia, ajattele mikä uhraus ja rakkaus kaikkia muita ihmisiä kohtaan. Taivaan Isä ei ole itsekäs vaan rakastaa meitä pyyteettömästi. Että kaikki ihmiset pelastuisivat ja saisivat synnit anteeksi Jeesuksessa, Jumalan Pojassa. Jumala antoi oman Poikansa alttiiksi kaikkien ihmisten edestä.

Jos Jumala antoi oman Poikansa, kuinka hän ei lahjoittaisi meille ihmisille kaikkea muutakin hyvää Jeesuksen kanssa. Jeesuksessa on kaikki tiedon ja viisauden aarteet kätkettynä. Ja jos me ihmiset annamme hyviä lahjoja lapsillemme, kuinka Taivaan Isä ei antaisi Jeesuksen, oman Poikansa tähden, Pyhää Henkeä kaikille meille lapsilleen, jotka sitä Häneltä rukoilevat. Kaikki mitä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se otetaan kiittäen vastaan.

Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Mistä tahansa sydämesi syyttää tai kuka ihminen tahansa yrittää syyllistää: Jumala on se, joka antaa kaiken anteeksi. siitä pääsetkö taivaaseen, päättää Jeesus, eikä paholainen. Ja Jeesus on ristillä kuollut ja taivaan Isä herätti Hänet kuolleista meidän syntiemme sovitukseksi. Ja Jeesus rukoilee meidän ihmisten puolesta ja Pyhä Henki puolustaa meitä jatkuvasti.

Jos meitä ei voi erottaa Kristuksen rakkaudesta tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka. Niin, mikä sitten voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta? Moni on kuollut Jeesuksen tähden, moni on kärsinyt Jeesuksen tähden. Kaikessa saamme kuitenkin täydellisen voiton Jeesuksen kautta, joka on meitä rakastanut.

Olen näet varma siitä, ettei kuolema, eikä elämä, eivät enkelit, eivätkä henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva, eivät voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Ei tarvitse pelätä mitään. Jumala siunaa rohkeutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti